Investitorii străini care au achiziţionat recent proprietăţi pe coasta bulgară a Mării Negre şi-au scos imobilele la vânzare la preţuri reduse chiar şi la jumătate, pentru a-şi recupera măcar o parte din banii investiţi.

Britanici, germanii şi scandinavii au început să îşi listeze la vânzare casele de vacanţă, la ceea ce este descris ca „preţuri scandalos de mici “ de către agenţii imobiliari din oraşul bulgar Burgas.

Spre exemplu, o garsonieră în oraşul Sozopol, cumpărată pentru 90.000 de euro în 2008, este acum scoasă la vânzare la un preţ de 40-50.000 de euro. O casă cu două etaje din oraşul Burgas poate fi cumpărată pentru circa 50.000 de euro, cu o depreciere substanţială de preţ faţă de anii trecuţi.

Cu hotelurile la tarabă

Informaţia vinde după ce, recent, agenţii imobiliari din Burgas au anunţat că s-au scos la vânzare 204 hoteluri, de pe coasta sudică a Mării Negre din Bulgaria, la preţuri record, principalul motiv fiind acoperirea datoriilor masive pe care le au proprietarii.

Astfel, 85% dintre aceste hoteluri sunt scoase la vânzare la preţuri ce depăşesc un milion de euro. Majoritatea proprietăţilor sunt listate la preţuri de peste 3.000 de euro/mp, nivel considerat nerealist de către agenţii imobiliari locali care speculează faptul că proprietarii vor să vândă la preţ mare în încercarea de a-şi acoperi datoriile. Cel mai scump hotel aflat la vânzare este localizat în zona veche a oraşului Nesebar şi este listat la un preţ de 3.333 euro/mp.

SURSA: Novinite (Bulgaria)