Piaţa de investiţii imobiliare comerciale din Europa a înregistrat o creştere uşoară, de 12%, în al doilea trimestru al anului, la 13 miliarde de euro. În primul trimestru al anului, valoarea pieţei a fost de 11,6 miliarde de euro, potrivit CB Richard Ellis. Această tendinţă marchează o îmbunătăţirea încrederii investitorilor.

Conform CBRE, dacă această tendinţă se va menţine, îmbunătăţirea nivelului de activitate nu va deveni relevantă în termeni ai tranzacţiilor finalizate decât în ultimele trei sau patru luni ale anului.

Trimestrul al doilea al anului a adus o îmbunătăţire reală a atitudinii investitorilor mai ales pe pieţele unde au 0-34203-tabel.jpgexistat mari corecţii de preţuri, precum Londra, Madrid, Barcelona şi Paris.

Spre exemplu, în Marea Britanie, piaţa investiţiilor imobiliare a luat avânt puternic în luna iunie, ultima lună a trimestrului reprezentând peste 60% din totalul trimestrului doi din  2009.

“Ceea ce reflectă în mod evident activitatea celui de-al doilea trimestru este că pieţele care au înregistrat cele mai mari corecţii de preţ beneficiază şi de cea mai intensă activitate. Acest lucru este evident în cazul Spaniei şi al Marii Britanii unde investitorii au fost atraşi pe piaţă de percepţia că acum oferă o valoare corespunzătoare”, a declarat Michael Haddock, Director EMEA Capital Markets Research pentru CB Richard Ellis.

SURSA: CBRE