Petrică Herăscu, acţionarul majoritar al grupului de firme Galmopan, unul dintre cei mai mari producători din industria alimentară din zona Galaţi-Brăila, a declarat că două dintre proiectele de investiţii vor fi amânate până la primăvară. În valoare totală de 14 milioane de euro, sumele, provenind din fonduri structurale, erau destinate dezvoltării fabricilor de panificaţie şi lactate. „Organizarea licitaţiilor va avea loc în primăvară, pentru că suntem siguri că preţurile la echipamente vor mai scădea”, a precizat Petrică Herăscu.

Galmopan deţine una din cele mai mari unităţi de panificaţie din zonă şi o fabrică de lactate, cu un portfoliu de peste 500 de produse de morărit, panificaţie, lactate şi patiserie. Investiţiile din 2008 au fost direcţionate către construirea unei mori de porumb cu o capacitate de peste 200 de tone pe an, diversificarea brandurilor de biscuiţi şi consolidarea mărcii de lactate Galacta. Potrivit propriilor estimări, în 2008, cifra de afaceri a grupului a depăşit 70 de milioane de euro, înregistrând o creştere cu peste 45% faţă de anul precedent.

În ediţia din 2008 a Top 300 cei mai bogaţi români, editată de revista Capital, fraţii Petrică şi Marius Herăscu figurau cu o avere estimată la 54-56 milioane de euro, în 2007.