Uzina Audi din Gyor a intrat în acest an într-un proces de extindere menit să ridice producția până la 125.000 de mașni pe an începând cu 2013.
Proiectul, finanțat de germanii de la Audi cu 900 milioane de euro, va duce și la o creștere cu 1.800 a numărului locurilor de muncă. În paralel, statul ungar este gata să acorde un ajutor de stat a cărui valoare nu a fost încă stabilită, iar primăria din Gyor va finanța cu 3,3 milioane de euro lucrările de infrastructură necesare uzinei, precum drumuri, iluminat electric și alimentarea cu apă.
Conform autorităților maghiare, investiția Audi va majora PIB-ul Ungariei cu 1,8% și va genera un plus de 20 de miliarde de forinți anual la bugetul statului
În același timp, și Opel a anunțat extinderea uzinei sale din Szentgotthard printr-o investiție de 550 milioane de euro generând astfel o creștere a forței de muncă ocupate cu 800 de persoane, iar Mercedes-Benz este aprope de finalizarea uzinei din Kecskemet, pentru care sunt anunțate investiții totale în valoare de 800 de milioane de euro.