Proiectul constă în crearea unui sistem municipal de colectare  și a unui sistem de transformare a deșeurilor în energie în gropile ecologice din jurul Capitalei. Practic, instalația captează gazul existent în gropile ecologice pentru a produce electricitate sau motorină. Pentru început, groapa ecologică va colecta aproxiativ 750.000 de tone de deșeuri solide anual.
„România este o țară în care am anticipat că putem  lucra cu operatorii gropilor ecologice și că ne putem implica în alte proiecte comerciale care vizează reducerea emisiilor de gaz de seră și producerea de energie sin surse regenerabile”, a spus Aviram Malik, CEO, Adama Technologies. „Există cerere în Europa pentru certificate de carbon și este o lipsă de energie în România. Ca dezvoltatori ai acestui proiect, vom încerca să facem legătura dintre cumpărători și vânzători”, a mai spus managerul.
Proiectul va genera minim 30.000 de dolari e zi și zece milioane de dolari în primul an de activitate. Este de așteptat ca activitatea gropii ecologice să crească în fiecare an, astfel încât în patru ani să genereze până la 250.000 de dolari pe zi și circa  de milioane de dolari pe an.