Southern Industrial Park a atras rapid mari companii de logistică și producție, fiind vorba de singurul parc industrial privat din Craiova care oferă spații industriale Clasa A și, totodată, cel mai mare din zonă. Lucrările începute anul trecut au mers într-un ritm susținut, fiind impulsionate de cererea foarte mare din partea investitorilor.

Parcul a fost achiziționat în 2015 și ocupă o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați. Situat lângă fabrica Ford, pe strada Henry Ford, acesta oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia. Primă investiție a companiei Zacaria în sudul ţării, Southern Industrial Park, a fost finanțată de OTP Bank. Radu Suciu, CFO Zacaria, consideră că „Southern Industrial Park este una din cele mai importante investiții Zacaria și a fost, totodată, un pariu câștigat, atrăgând investitori din afara țării la doar câteva luni de la demararea primei faze de dezvoltare. Dincolo de avantajele economice evidente pentru comunitate, pe noi ne bucură și faptul că am redat spațiului urban o zonă industrială aflată în paragină”.

Investiţia totală a proiectului este de 28 milioane de euro. Southern Industrial Park are o suprafață totală de 53.000 de metri pătrați de spații industriale de clasa A, complet echipate pentru activități de depozitare, logistică, cross-docking sau producție. Compania Zacaria are baza în Sibiu și și-a început activitatea în Sibiu în anul 2005, extinzându-și treptat investițiile pe întreg teritoriul României. Astăzi, firma are investiții imobiliare în Sibiu, București, Oradea, Alba Iulia, Arad și Craiova. Dacă la început, activitatea principală a companiei a fost concentrată în jurul proiectelor rezidențiale, din 2009 Zacaria investește în sectorul imobiliar industrial, prin construcția și managementul unui portofoliu ce cuprinde 10 parcuri industriale și clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de peste 450.000 mp.