Chiar dacă preţul gazului va creşte în următorii trei ani cu până la 30%, investiţia într-o centrală termică poate fi recuperată într-o perioadă cuprinsă între 2,6 – 3,6 ani, în condiţiile în care această majorare va afecta şi costul încălzirii centralizate, conform calculelor reprezentanţilor Ariston.

Anul trecut, vânzările de centrale termice au crescut până la 140.000 de unităţi vândute, volum estimat a se menţine şi în 2013. Din totalul centralelor vândute, 60% au fost pentru debranşări de la sistemul centralizat, 10% pentru înlocuirea celor existente cu altele noi şi 30% pentru proiecte rezidenţiale şi case individuale noi.

,,În acest moment există câteva reglementări europene pentru a atinge target-ul 20/20/20 până în 2020 – reducerea consumului de gaz cu 20%, creşterea utilizării energiilor regenerabile cu 20% şi reducerea consumului energetic cu 20%. Pentru aceste provocări, Ariston a lansat o gamă completă de produse pentru încălzire şi apă caldă menajeră ce ţin cont de noile reglementări. Fie că este vorba despre centrale în condensare, boilere de înaltă eficienţă (20% economie de energie), sisteme solare (ce pot asigura până la 70% din consumul de apă caldă) sau pompe de căldură (cu o economie de energie de până la 75%), toate produsele noii game asigură confortul maxim cu minimum de energie”, a spus Drăguleanu.

Pentru 2013, Ariston Thermo România mizează pe o continuă creştere a business-ului, datorită concentrării eforturilor în jurul produselor cu eficienţă energetică ridicată, dar şi atenţiei sporite acordate Programului buy-back şi dezvoltării teritoriale şi profesionale a reţelei de centre de asistenţă tehnică. Cea mai mare creştere estimată va fi de 25% pentru segmentul de sisteme solare şi pompe de căldură.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2012 vânzări totale de 1,32 miliarde de euro, în creştere cu 5% faţă de 2011. Compania deţine 19 unităţi proprii de producţie în zece ţări şi 15 centre de cercetare în opt ţări, având un total de 6.800 de angajaţi în cele 46 de filiale aflate în 30 de ţări.