Pentru că majoritatea manualelor sunt pline de greşeli iar unele din acestea au fost retrase de pe piaţă, Ecaterina Andronescu vrea să pornească de aici.

Ecaterina Andronescu a luat decizia de a renunţa la manualul unic, pe care îl consideră ca fiind nepotrivit.

Noul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Ştirile ProTV care sunt motivele pentru care manualul o nemulţumeşte.

“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor.”

Prima schimbare pe care noul ministru al Educaţiei vrea să o facă este să scoată manualul unic din şcoli. Un expert în educaţie, Marian Stas, a discutat despre ce înseamnă manualul unic:

“Manual unic înseamnă, de fapt, centralizare comunistă, ca şi tabel unic, ca şi plan cadru unic, ca şi toate unice, asta înseamnă patul lui Procust, asta înseamnă cămaşa de forţă şi un exerciţiu politic pervers, ieşit din timp, care nu are niciun fel de legătură cu nevoile copiilor.”

Noul ministru al Educaţiei nu mai vrea manualul unic şi a început demersurile pentru scoaterea lui din şcolile din România.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, a informat Administraţia Prezidenţială în momentul în care Ecaterina Andronescu a fost numită în funcţie.