“Am văzut în ultimii ani creşterea atacurilor informatice care vizează sistemul de operare OS X și constatăm totodată că au și o raspândire foarte violentă. Spre exemplu, raportat la baza totală de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reușit să infecteze un procent mult mai mare de computere, decât a reușit cel mai agresiv virus de Windows”, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

“Mai multe surse din industrie au dat numărul total de infecții cu Flashback ca fiind de peste 600.000 de useri, practic o populație de dimensiunile unui oraș european major. Este clar că problema nu mai poate fi tratată superficial”, adaugă acesta.

Bitdefender a lansat noul Bitdefender Antivirus for Mac care va fi disponibil exclusiv în Româia timp de o săptămâna de la lansare şi aduce în premieră un motor de scanare complet nou, mult mai rapid decât generația precedentă, dezvoltat special pentru cerințele sistemului de operare OS X.

Integrand tehnolgia TrafficLight – o aplicație ce filtrează traficul de web și blochează accesul la paginile cu malware – noul produs oferă utilizatorilor protecţie completă pentru browsere-le principale (Safari, Chrome, Firefox) mai ales în ceea ce privește atacurile de tip phishing. Ele ramân o amenințare serioasă împotriva computerelor Apple.

Impactul noului Antivirus for Mac asupra mașinii este diminuat semnificativ datorită tehnologiei de scanare. Ea acţionează selectiv, verificând doar fișierele noi sau cele care au suferit modificari. Astfel, Antivirus for Mac intervine doar atunci când este cazul, amprenta sa asupra vitezei de lucru a calculatorului fiind extrem de redusă. În timpul scanării sunt verificate atât amenințările informatice caracteristice Mac-urilor, cât și cele pentru Windows.  

“Atata timp cât Macurile sunt conectate la o reţea ele pot transmite către ceilalţi utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows. Practic, fără să fie direct infectate, sistemele OS X devin gazde care pot afecta rețeaua per ansamblu. Este și acesta unul dintre motivele pentru care recomandam tuturor utilizatorilor de Mac să folosească o soluție antivirus”, a mai spus  Coșoi.

Noul Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil online pe http://www.bitdefender.ro/solutions/antivirus-for-mac.html și poate fi testat gratuit timp de 30 zile.