Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 81 prin care se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, potrivit sursei citate, în zona roșie au intrat: Slovacia, Insulele Feroe, Singapore și Leshoto. Totodată, în zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Belarus, Groenlanda, Aruba și Polinezia Franceză.

Din zona verde, în urma creșterii incidenței: Andorra, Iordania și Insulele Cayman, iar în zona verde au intrat: Norvegia, Azerbaidjan, Tunisia, Libia, Jamaica, Fiji, Mauritius și Insulele Turks și Caicos, mai arată sursa citată.

În ceea ce privește situația României, țara noastră rămâne în zona roșie cu o incidență de 6,3. Turcia rămâne și ea în zona roșie, în timp ce Grecia se menține în zona galbenă.

Spania și Germania, țările în care zeci de mii de români lucrează se mențin și ele în zona verde, conform hotărârii CNSU.

Întreaga hotărâre CNSU poate fi accesată AICI.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic poate fi accesată integral AICI. 

Bilanț sumbru în România 

Amintim faptul că situația pandemiei de coronavirus s-a degradat considerabil în ultimele săptămâni. Potrivit datelor publicate de GCS, ăână astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.141 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.158.453 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 299 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 38.542 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Mai exact, în intervalul 06.10.2021 (10:00) – 07.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 282 de decese (157 bărbați și 125 femei), 19 decese anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.