Subsidiara din Romania a bancii Intesa Sanpaolo Bank a inregistrat in 2008 o crestere cu 34% a profitului operational net, comparativ cu 2007, pana la 35 milioane de lei.

In acelasi timp, Intesa Sanpaolo Bank Romania a raportat o majorare cu 75% a veniturilor nete, pana la 149 milioane de lei.

Portofoliul de credite al Intesa Sanpaolo Bank Romania a ajuns la 1,832 miliarde lei anul trecut, in crestere cu 63% fata de decembrie 2007.

“Anul trecut este unul de referinta pentru dezvoltarea bancii noastre in Romania. Rebrandingul si primele campanii de imagine, dezvoltarea structurii comerciale si a portofoliului de produse si servicii, dublarea retelei si triplarea capitalului propriu sunt doar cateva dintre performantele bancii in 2008”, a declarat Riccardo Parasporo, Chief Business Officer (CBO) Intesa Sanpaolo Bank.

Pentru a sustine strategia de dezvoltare organica, capitalul propriu Intesa Sanpaolo Bank a crescut de peste 3 ori, pana la 543 milioane lei de la 166 milioane lei, prin aport in numerar al bancii mama, potrivit reprezentantilor bancii.

Din punct de vedere comercial, Intesa Sanpaolo Bank si-a dublat reteaua teritoriala pana la 94 de unitati si a intrat, de asemenea, pe segmentul persoanelor fizice.

“Pentru anul in curs obiectivul nostru este sa ne consolidam pozitia pe piata ca o banca lider la nivelul calitatii produselor si serviciilor” , a declarat Nicola Calabró, Chief Executive Officer (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

La nivel de retea teritoriala, tot in 2008 Intesa Sanpaolo Bank a lansat in premiera la nivel de grup in Piata Unirii din Bucuresti noul model de sucursala open space. Acesta va fi extins anul acesta la nivelul intregii retele.

De asemenea numarul angajatilor bancii a crescut cu 40% in 2008.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante institutii financiare din lume avand circa 20 milioane de clienti la nivel global. In Europa Centrala si de Est, precum si in Bazinul Mediteranean, grupul detine in principal banci aflate in primele pozitii in topul marilor jucatori din tarile respective, deservind circa 8 milioane clienti in 13 tari.

Sursa: Intesa Sanpaolo Bank