Intesa Sanpaolo Bank, parte a Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, a înregistrat o creştere cu 84% a profitului operaţional în România în primul trimestru al anului, ajunând la 12.5 milioane lei.

În acelaşi timp, activele au crescut cu 48%, la 3.028 milioane de lei.

La finele primul trimestru din 2009, portofoliul de credite al băncii era de 1,897 miliarde de lei, în urcare cu 46% faţă de perioada similară din 2008. Portofoliul de depozite a ajuns la 745 de milioane de lei, în creştere cu 14%.

Veniturile nete obţinute de bancă în România au crescut, de asemenea, cu 84%, la 46 de milioane de lei, în timp ce capitalul propriu s-a majorat cu 226%, la 548 de milioane de lei.

“În contextul actual de piaţă rezultatele Intesa Sanpaolo Bank sunt cât se poate de favorabile şi avem încredere că ne vom putea atinge toate obiectivele la nivel local şi la finalul anului. Suntem în grafic cu toate proiectele importante pe care le avem în derulare şi ne bucurăm de susţinerea unui acţionar puternic şi solid, aflat în topul ierarhiei financiare din Europa şi din lume” , a declarat Nicola Calabró, Chief Executive Officer  Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank deţine în prezent în România o reţea de 96 sucursale şi agenţii.

SURSA: Intesa Sanpaolo Bank