Intesa Sanpaolo a înregistrat în România pierderi de un milion de euro în primul trimestru, după un profit net de un milion de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportările grupului italian includ doar rezultatele băncii Intesa Sanpolo Bank, deşi pe piaţa locală controlează, indirect, şi Banca CR Firenze România.

Profitul operaţional s-a menţinut la 11 milioane de euro, comparativ cu intervalul similar din 2009, potrivit datelor publicate de grupul italian.

Activele Intesa Sanpaolo Bank în România au crescut cu 14,3%, la 800 milioane euro, de la 700 milioane euro la sfârşitul anului trecut.

Portofoliul depozitelor atrase de la clienţi s-a menţinut la 300 milioane euro, iar soldul creditelor la 600 milioane euro.

Potrivit raportărilor grupului, Intesa Sanpaolo Bank avea la finele primului trimestru credite îndoielnice de 38 milioane euro, în creştere cu 2,7% de la 37 milioane euro la sfârşitul anului trecut. Ponderea acestor credite în totalul portofoliului de împrumuturi este de 6,16%.

Totodată, creditele substandard şi restructurate însumau la sfârşitul lunii martie 19 milioane euro, fiind de peste nouă ori mai mari faţă de nivelul de 2 milioane euro din decembrie 2009.

La nivel de grup, profitul net a scăzut cu 36%, la 688 milioane euro, de la 1,07 miliarde euro în primele trei luni din 2009. Profitul net a urcat însă cu 26,7% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut.

SURSA: Mediafax