Orange, liderul pieţei locale telecom, a anunţat recent că oferă în premieră cea mai mare viteză pentru internetul mobil din România până la 43,2 Mbps în Bucureşti. Pentru a naviga la noua viteză de internet mobil, clienţii trebuie să fie în aria de acoperire 43,2 Mbps şi să folosească un modem compatibil.

Pentru accesul la viteze de până la 43,2Mbps, Orange oferă abonamentele cu trafic nelimitat Colibri 15, de 15 euro, (cu primii 9 GB la viteze de până la 43,2 Mbps) şi Colibri 25, de 25 euro,  (cu primii 30 GB la viteze de până la 43,2 Mbps).

Acestea includ opţiunea Cost Control prin intermediul căreia clienţii au garanţia că nu plătesc nimic suplimentar faţă de abonamentul lunar şi opţiunea Happy Night cu trafic gratuit pentru sesiunile de conectare desfăşurate între 00:00 şi 07:00.

Orange are de asemenea o ofertă specială pentru modemul Huawei E372, compatibil cu 43,2 Mbps, disponibil la preţuri începând de la 1 euro. Cel mai ieftin internet mobil de la Orange costă 8 euro. Utilizatorii primesc 1 GB trafic inclus, viteza de navigare: până la 21.6Mbps DL / 5.76Mbps UL. Cei care vor să testeze internetul de la Orange o pot face, gratuit, timp de 15 zile.

În ceea ce priveşte acoperirea, Orange oferă clienţilor internet de mare viteză prin conexiunile HSDPA de 21,6 Mbps, de 14,4 Mbps sau de 7,2 Mbps în anumite zone din ţară şi asigură acoperire EDGE de până la 220 kbps în toată ţara. Anul acesta, operatorul a început un program de extindere a acoperirii 2G şi 3G în special în zonele rurale din România. Până la finalizarea proiectului în mai 2012, Orange îşi propune să asigure acoperire 3G pentru 98% din populaţia ţării.

Mai multe informaţii despre acoperirea Orange şi despre calitatea semnalului dintr-o anumită zonă gasiţi aici.

Vodafone: Să fie dublu

Vodafone oferă Internet mobil nelimitat cu viteze de până la 21,6 Mbps, cu instalare imediată pe laptop sau calculator. Cel mai ieftin abonament costă 9 euro şi include un trafic de 2GB şi o viteză maximă de 21,6 Mbps.

Pentru 18 GB de trafic, utilizatorii trebuie să scoată din buzunar 19 euro.

Vodafone oferă acoperire pentru 90% din populaţia României. Utilizatorii beneficiaza automat de viteze de pâna la 7,2 Mbps la nivel naţional şi 21,6 Mbps în 16 oraşe. Verifica aici dacă ai acoperire.

Utilizatorii pot, de asemenea, testa 15 zile Internetul mobil de la Vodafone .

Cosmote: de la 9 euro, la 30 de euro

Cosmote oferă clienţilor săi la activarea primului abonament de date pâna la 14 octombrie 2011, pe o perioadă de 24 de luni, o reducere de 100% din valoarea abonamentului, în primele doua luni de contract. Cei care activează oricare dintre planurile tarifare Connect 3G (exceptând Connect XXL) până la 14 octombrie  beneficiaza pe întreaga durată contractuală de trafic dublu la Internet mobil cu viteză de până la 21,6 Mbps. În plus, la achiziţionarea oricărui abonament Connect 3G aceştia au 15 de zile de testare gratuită şi pachetul Norton Antivirus 1 bonus.

La Cosmote, cel mai ieftin abonament de internet mobil pentru laptop costă 9 euro şi include 2GB trafic plus 2 GB trafic promoţional. Viteza după depăşirea traficului scade la 128 kbps.

Connect XXL este cel mai scump abonament de la Cosmote. Acesta costă 30 de euro şi vine cu trafic de 150 GB/lună la o viteză de până la 21,6 Mbps. La depăşirea traficului recomandat viteza se reduce la 512 kbps care va reveni la valorile iniţiale imediat ce începe următoarea perioadă de facturare.

Cosmote oferă acoperire pentru peste 99% din populaţie şi pentru aproximativ 90% din teritoriul ţării. Pentru a afla dacă ai acces la internetul mobil de la Cosmote în zona ta click aici

RCS&RDS: Internetul mobil cu cel mai mic preţ din România

Operatorul RCS&RDS se laudă cu internetul mobil cu cel mai mic preţ din România, însă la fel de mici sunt şi vitezele. Pentru 15 lei, utilizatorul are trafic de 5GB la viteze de până la 7,2 Mbps şi trafic nelimitat la 128kbps.
Pentru 10 GB trafic, preţul abonamentului creşte la 25 lei. Cei care sunt abonaţi şi la alte servicii RCS&RDS dispun de internet mobil gratuit şi au acces totodată la cele 400 de hotspoturi instalate de companie în toată ţara. Nici la acoperire, cei de la RCS&RDS nu stau prea bine, cel puţin pentru moment. Vezi harta

Romtelecom, viteze de download de până la 3,1 Mbps

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă din ţara noastră, oferă internet de la 6,08 euro pe lună cu 0,5 GB trafic. Pentru 6 GB trafic utilizatorii trebuie să plateasca 14,88 euro. Modemul USB costă 1,1 euro. Viteza de download este de până la 3,1 Mbps, iar cea de upload este de  până la 1,8 Mbps.

Serviciul Clicknet Mobil este disponibil în peste 2.300 de oraşe şi localităţi din România. Romtelecom nu pune la dispoziţia utilizatorilor o hartă, ci îi roagă pe aceştia să apeleze numărul de telefon 0800 800 901.