Cu o viteză medie de încărcare de 0,93 secunde Internet Explorer 9 este cel mai rapid browser, conform trafic.ro. Pe locul doi se situează Google Chrome cu o viteză de 1,12 secunde, iar pe locul trei este Firefox 4 cu 1,13 secunde. În analizarea datelor a fost luat în calcul un numar de 50.000.000 de afişări şi au fost scoase din calcul browserele pentru care numărul de afişări înregistrat a fost mai mic de 100.000.

IE9 a fost descărcat în România de peste 500.000 ori şi are o cotă de piață de 6- 6,5% în rândul PC-urilor cu Windows 7 din România.

IE9 înaintează, IE6 iese din scenă

Două rapoarte independente emise recent: Raportul Corporate Desktop Operating System and Browser de la Forrester şi datele despre browsere emise de Net Applications – au arătat că IE6 îşi continuă scăderea în companii. Atât Forrester, cât şi Net Applications au arătat că IE6 a scăzut cu 12 puncte anul trecut şi momentan deţine doar 4% din share-ul de utilizare în companii. Având în vedere că ciclul de viaţă  al IE6 şi Windows XP se apropie de sfârşit , este de asteptat ca această scădere să continue.

Mai multe informaţii despre Internet Explorer 9 aici.