Coreea de Sud, una dintre cele mai “conectate” ţări de pe planetă, a anunţat un plan de dezvoltare a unei reţele naţioanle 5G în următorii şase ani. Reţeaua va oferi viteze de 1.000 de ori mai mari decât cele din prezent. Oficialii coreeni au declarat că ţări din Europa, China şi Statele Unite fac eforturi în aceeaşi direcţie, iar competiţia pe această piaţă va fi acerbă.

Primele teste cu reţeaua vor fi derulate în anul 2017, iar serviciile 5G vor fi disponibile utilizatorilor din luna decembrie a anului 2020. Guvernul coreean va colabora cu operatorii SK Telecom, Korea Telecom, dar şi cu Samsung şi LG.

Sud-coreenii de la Samsung  se află pe primul loc mondial în producţia de dispozitive mobile,  cu o cotă de 30%, dar când vine vorba de echipamente de reţea, se află mult în spatele chinezilor.  Huawei are o cotă de piaţa de 26%.

Un film, descărcat într-o secundă

Tehnologia 5G va permite utilizatorilor să descarce un film de 800 de MB într-o secundă, faţă de 40 de secunde cât durează în prezent prin reţeaua 4G. Oficialii asiatici au declarat că vor putea instala internet de mare viteză chiar şi în trenurile care circulă cu 500 de km pe oră.

Samsung a anunţat în luna mai a anului trecut că a testat cu succes tehnolgia 5G , reuşind să transfere un fişier cu o viteză de 1 Gbps pe o distanţă de doi km.