Trebuie menționat că verificările și raziile se desfășoară și în alte zone din București. Din imaginile filmate în locațiile unde polițiștii și jandarmii efectuează verificări se poate vedea un adevărat arsenal recuperat din mai multe mașini oprite în trafic.

Cinci persoane, aflate la volan, au fost conduse la Poliție

Raziile sunt efectuate mai ales în zona Bulevardul Constructorilor – Calea Giulesti, unde a fost executat Florin Mototolea, liderul clanului Duduianu, în diminieața zilei de marți, 4 august. Trebuie menționat că nu este clar în acest moment cui aparțin armele confiscate și de ce au fost urcate în mașini.

Printre cele descoperite de către oamenii legii pot fi văzute bâte de baseball, cuțite, săbii și pistoale cu bile.

Reacția autorităților

Șeful poliției Capitalei a reacționat după ce apropiați ai clanurilor au început să prevestească, pe rețelele de socializare, un război între interlopi.

„Împreună, asigurăm cetățenii din București că cetățenii că situația este sub control. Niciun cetățean de bună credință nu trebuie să se simtă în pericol. Suntem aici pentru siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră”, a transmis Bogdan Berechet, șeful poliției Capitalei.

Cine era, de fapt, liderul clanului Duduianu?

Clanul Duduianu a revenit în atenția publică după ce, în luna iulie, autoritățile au făcut mai multe descinderi la locuințele lor, într-un dosar de șantaj. 13 persoane au fost reținute în acest dosar. Printre numele celor șantajați se afla Florin Salam și Nicolae Guță .

În urmă cu un an, Emi Pian a fost reținut de autorități pentru Tentativă de omor după ce a călcat un om pe trecerea de pietoni. De asemenea, tot anul trecut, zeci de membri ai clanului Duduianu au făcut un scandal uriaș din cauza unui conflict apărut chiar în interiorul clanului. S-au bătut cu furci și topoare chiar în curtea spitalului Floreasca din Capitala.

Activitățile lor infracționale se bazează în special pe cămătărie, șantaj, proxenetism și trafic de droguri. Cei mai în vârstă lideri s-ar fi retras în comuna Sintești din județul Ialomița, locul de proveniență.

Câțiva membri ai familiei de interlopi au fost arestați în 2007 timp de câteva luni, maximum un an. Printre cei arestați se afla și Emi Pian. Conform actelor din dosarul de condamnare, totul a început în ianuarie 2016, într-o vilă din Dobroești. Acolo erau organizate jocuri de barbut.

Florin Mototolea împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute. Trebuie menționat că împrumut era condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi.

Unul dintre jucătorii de barbut care pierduse toți banii s-a împrumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul. Interlopul l-a împrumutat iar bărbatul a pierdut și acești bani. La sfârșit, Emi Pian i-a cerut autoturismul marca Audi Q7.