Un bărbat în vârstă de 44 de ani, căutat național din 2021, a fost prins în București de un polițist aflat în timpul liber. Acesta l-a urmărit pe suspectul care a abandonat vehiculul pe care îl conducea și l-a prins într-un parc. Bărbatul are de executat o condamnare de 3 ani și 6 luni pentru conducere fără permis.

Un bărbat a fost arestat pentru conducere fără permis

Luni, Poliția Capitalei a transmis că un polițist din cadrul Poliției Capitalei, aflat în timpul liber, a procedat la prinderea și imobilizarea unui bărbat în vârstă de 44 de ani, care figura ca urmărit național. Conform comunicatului, duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție, în timpul exercitării atribuțiilor lor de serviciu într-o zonă din Sectorul 3, au observat în trafic un autoturism condus de un bărbat, al cărui comportament le-a atras atenția. Astfel, s-a procedat la urmărirea și oprirea vehiculului, folosind semnale acustice și luminoase.

Conform sursei citate, un polițist din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Investigații Criminale, aflat în timpul liber, a urmărit bărbatul și a reușit să-l prindă și să-l imobilizeze într-un parc din apropiere.

Ulterior, în urma legitimării și verificării persoanei în cauză, efectuate de către polițiștii veniți în sprijin, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 44 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, s-a mai stabilit că acesta era urmărit național, deoarece la data de 18 martie 2021, Judecătoria Oltenița emisese pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni în închisoare, au mai precizat polițiștii.

Individul în cauză a fost închis într-un penitenciar și este investigat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis auto.

El fusese condamnat pentru aceeași infracțiune în 2021.

Șofer reținut pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat

Amintim că recent, polițiștii de la Serviciul de Patrulare Rurală 4 Gălănești, județul Suceava, au fost implicați într-o intervenție delicată pe drumul comunal Gura Putnei din comuna Putna, unde au depistat un autoturism neînmatriculat.

Conform comunicatului de presă emis de IPJ Suceava, situația s-a complicat atunci când șoferul vehiculului, un bărbat de 34 de ani, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor și a continuat să conducă într-un mod periculos, punând în pericol atât viața sa, cât și a celorlalți participanți la trafic. Ignorând semnalele acustice și luminoase ale mașinii de poliție, șoferul a accelerat și chiar a încercat să lovească autospeciala poliției. Mai multe puteți citi aici.