Seria Intel SSD 910 oferă o performanţă ridicată şi o fiabilitate crescută pentru lucrul cu aplicaţiile curente din centrele de date. Noile modele integrează Intel High Endurance şi folosesc tehnologie flash MLC pe 25nm, care permite utilizatorilor să realizeze 10 scrieri complete pe zi, timp de 5 ani. Comparativ cu produsele MLC standard, noile unităţi de stocare sunt cu 30% mai fiabile.

Modelele seriei Intel SSD 910 bazat pe PCIe sunt uşor de instalat şi nu necesită schimbări la nivel de design de server, SSD-urile putând fi folosite pentru a salva datele critice ale unei companii. O singură unitate de stocare Intel 910 poate înlocui mai multe hard disk-uri de 15K rpm, fiind mai economice, având o performanţa secvenţială mai bună, ocupând mai puţin spaţiu, fiind scalabile şi având latenţe reduse. Noile unităţi au fost construite folosind controller Intel şi firmware de management Intel SSD. Firmware-ul este optimizat pentru ca unităţile să fie fiabile pentru o perioadă îndelungată şi include un control al erorilor NAND şi un management al erorilor de sistem.

Intel SSD 910 extinde linia de produse Intel dedicată aplicaţiilor din cadrul centrelor de date, noile modele fiind primele bazate pe PCIe care se alătură seriei 900. Familia de SSD-uri Intel 900 se alătură astfel seriilor Intel SSD 700 şi Intel SSD 300, care sunt dedicate serverelor sau diverselor aplicaţii de stocare.

SSD-ul de 800GB al seriei Intel SSD 910 a obţinut o viteză de citire secvenţială de 2GB/s şi o viteză de scriere secvenţială de 1GB/s, o citire 4K de 180000 IOPS-uri şi o scriere 4k de 75000 IOPS-uri. Seria vine în două capacităţi, de 400, respectiv 800GB. Unităţi sampling sunt deja disponibile pentru centrele de date, pentru a se obţine certificatele necesare. Noile modele vor fi disponibile la jumătatea anului. Modelul de 400GB va costa 1.929 de dolari, iar cel de 800GB 3.859 de dolari. Garanţia este de 5 ani.