Peste 35 de tablet-uri inovatoare şi alte echipamente create de companii precum Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer şi Viliv se bazează pe “Oak Trail”, acestea suportând mai multe sisteme de operare.

În plus, la Intel Developer Forum din Beijing, compania va prezenta în avanpremieră  viitoarea sa platformă Intel Atom pe 32nm cu numele de cod “Cedar Trail.” Această soluţie va permite obţinerea unei noi game de dispozitive inovatoare, silenţioase şi fără ventilator – netbook-uri, desktop-uri entry-level şi echipamente all-in-one.

Noul procesor Intel Atom Z670, parte a platformei “Oak Trail”, oferă playback video îmbunătăţit, capabilităţi de navigare rapidă pe Internet şi o durată mai îndelungată de viaţă a bateriei, fără a afecta nivelul de performanţă. Experienţa media oferită de “Oak Trail” include suport pentru decodare video pe 1080p, precum şi HDMI. De asemenea, platforma permite Adobe Flash, care suportă aplicaţiile şi jocurile bazate pe Flash.

Intel Atom Z670 permite aplicaţiilor să ruleze pe diverse sisteme de operare, între care Google Android, MeeGo şi Windows. Această flexibilitate unică asigură noi experienţe şi oferă mai multe opţiuni când este vorba despre tablet PC-uri şi alte echipamente.

Intel Atom Z670 este cu 60% mai mic decât generaţia anterioară. Acesta are un consum redus de energie, fiind dedicat echipamentelor care nu au nevoie de ventilator, permiţând acestora să ruleze pe baterie o zi întreagă.

În plus, faţă de Intel Atom Z670, Intel oferă acum procesorul Intel AtomTM Z650 pentru dispozitive embedded cu un ciclu de viaţă de 7 ani , pe care pot rula Windows şi MeeGo.

Următoarea generaţie a plaformei, denumită Cedar Trail, va fi bazată pe tehnologia de fabricaţie Intel pe 32 nm şi va include îmbunătăţiri ale capabilităţilor grafice, printre care suport pentru Blu-ray 2.0, motor media dedicat pentru full playback pe 1080p şi opţiuni suplimentare pentru display digital, printre care ieşire HDMI şi DisplayPort.