Companiile înscrise vor beneficia de sprijinul Intel pentru dezvoltarea de produse, suport tehnic şi de vânzări, precum şi informaţii de ultimă oră, necesare pentru a fi competitive pe o piaţă în continuă schimbare.
Programul Intel Technology Provider combină experienţa acumulată de Intel în domeniul colaborării cu partenerii din canalul de distribuţie de câteva decenii, cu realităţile actuale ale industriei IT, atât pentru vânzările tradiţionale, cât şi pentru cele din mediul online. Programul oferă acces la traininguri, suport de marketing, suport individual, garanţie avansată şi la programul Intel Flex+.
Totodată, Intel pune la dispoziţia partenerilor cursul online, Intel Expert.
Obiectivul acestuia este să ajute partenerii şi angajaţii lor nu doar să înţeleagă mai bine tehnologiile Intel, ci să şi folosească cunoştinţele dobândite în cadrul departamentului de vânzări. Cursurile sunt disponibile 24 de ore la cerere, sub forma de traininguri, videoclipuri sau seminarii online. Finalizarea cursului este recunoscută de Intel prin Certificatul Intel Expert.

Intel recunoaşte importanţa canalului de distribuţie şi doreşte să pună la dispoziţia partenerilor cele mai noi şi eficiente instrumente şi informaţii, pentru a-i ajuta să aibă succes  într-un mediu IT în continuă schimbare. În 2011, programul Intel® Technology Provider îşi propune să contribuie la creşterea susţinută a partenerilor din canalul de distribuţie nu numai pe segmentul tradiţional al PC-urilor, dar şi al notebook-urilor, unde cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core joacă un rol esenţial. În acelaşi timp, Intel susţine dezvoltarea canalului de distribuţie prin extinderea ofertei de soluţii integrate şi embedded, precum SSD-uri.