În timp ce SSD-urile Intel X25-E au fost construite cu memorie flash NAND de tip Single-Level Cell (SLC), mai scumpă, dar fiabilă, Intel SSD 710 foloseşte memorie flash NAND de tip MLC pe 25nm, superioară calitativ. Noua serie de SSD-uri Intel Solid-State Drive 710 e dotată cu tehnologia Intel High Endurance Technology (HET), pentru a oferi performanţa şi rezistenţa necesară centrelor de date, serviciilor financiare, portalelor de Internet, motoarelor de căutare şi a altor aplicaţii solicitante.

Intel SSD 710 oferă aceeaşi rezistenţă ca SSD-urile bazate pe memoria flash NAND de tip SLC, dar utilizează memoria NAND de tip MLC, care e mai eficietă din punct de vedere al costurilor şi care are o capacitate mai mare. Atinge un ciclu de scriere out-of-the-box de până la 1,1 Petabiţi (PB) şi este disponibil în trei variante, cu capacităţi de 100GB, 200GB şi 300GB. Create pentru aplicaţiile I/O intensive, Intel SSD 710 atinge o performanţă de 4K scriere random (2,700 IOPS) şi de 4K citire random (38,500 IOPS), putând înlocui cu succes SSD-urile cu memorie NAND de tip SLC sau hard disk-urile (HDD). Mai mult, un SSD din noua serie Intel Solid-State Drive 710 poate înlocui mai multe hard disk-uri dintr-un centru de date, ceea ce duce la reducerea consumului de energie.

Intel SSD 710 conţin de asemenea caracteristici de securitate şi fiabilitate. Acestea presupun protecţie crescută a datelor în caz de cădere a curentului, Advanced Encryption Standard (AES) cu tehnologie pre-configurată de criptare pe 128 biţi pentru a proteja datele în cazul unei ameninţări interne şi monitorizarea temperaturii şi pentru a preveni întreruperea activităţii.

Noile SSD-uri pot fi configurate de utilizator pentru a atinge un ciclu de scriere cu 80% mai mare, creând o capacitate de stocare foarte mare. Tehnologia Intel HET combină îmbunătăţirile NAND şi tehnicile de management ale SSD-urilor cu memorie NAND pentru a extinde ciclul de scriere a SSD-urilor cu memorie NAND de tip MLC. Tehnologia Intel High Endurance Technology (HET), oferă performanţa şi rezistenţa necesară centrelor de date, serviciilor financiare, portalelor de Internet, motoarelor de căutare şi a altor aplicaţii solicitante. Îmbunătăţirile firmware ale Intel conţin tehnici de prevenire a erorilor, algoritmi de reducere a amplificării de scriere şi managementul erorilor de sistem, dincolo de standardele Error Correction Code (ECC).

Oferind un raport preţ/GB mai bun decât Seria Intel X25-E SSD, Intel SSD 710 are un preţ de 649 de dolari pentru varianta de 100GB, 1,289 de dolari pentru cea de 200 GB şi 1.929 de dolari pentru 300GB, în cantităţi de 1.000 de unităţi. Toate au o garanţie de 3 ani.