Noile SSD-uri Intel de 6 gbps SATA III au fost construite folosind procesul de fabricaţie pe 22nm NAND.

Spre deosebire de hard disk-uri, unităţi de stocare care folosesc platane şi părţi în mişcare, un SSD este construit folosind siliciul şi memorii flash NAND. În acest fel, SSD-urile consumă mai puţină energie, sunt mai fiabile şi mult mai rapide, fiind astfel potrivite pentru lucrul cu aplicaţiile ce necesită hardware de ultimă generaţie, pentru streaming pe Internet şi multitasking.

Dezvoltatorii de software, arhitecţii, contabili, inginerii, muzicienii, creatorii de media şi artiştii sunt doar câteva categorii de utilizatori care vor găsi în noile SSD-uri Intel caracteristici care le pot îmbunătăţi substanţial productivitatea. Având o performanţă ridicată la randare, la compilare, la bootare şi la transferul de date, utilizatorii vor putea folosi multitasking-ul şi nu vor mai trebui să mai aştepte până când una dintre cerinţele lor este finalizată pentru a-şi continua munca.

Folosind memorii flash pe 25nm şi dispunând de interfaţa 6gbps SATA III, noile SSD-uri Intel folosesc procesorul LSI SandForce Flash Storage combinat cu un firmware Intel validat. Intel SSD 520 poate oferi un maxim de 80,000 (IOPS) la o scriere random de 4K, respectiv 50,000 IOPS la o citire random de 4K. De asemenea, noile unităţi au o performanţă secvenţială ridicată la citire/scriere, atingând 550 MB/s, respectiv 520MB/s, îmbunătăţind astfel productivitatea utilizatorilor. Acest valori sunt validate de mii de ore de testare, de cele 5000 de teste individuale realizate de Intel şi de garanţia pe 5 ani.

Intel SSD 520 va avea următoarele noi caracteristici: o capacitate de stocare care variază între 60 şi 480 GB, standard de criptare avansată (ASE) de 256 biţi şi o protecţie mai mare a datelor în caz de furt sau întreruperea alimentării cu energie. Potrivit benchmarking-ul PCMark Vantage, utilizatorii Intel SSD 520 vor observa o îmbunătăţire a vitezei de răspuns a PC-ului de până la 78%, iar gamerii vor vedea o creştere a performanţei cu până la 88%.

Cu o serie variată de alegeri, Intel SSD 520 are următoarele preţuri pentru 1.000 de bucăţi: 60 GB la 149 de dolari, 120 GB la 229 de dolari, 180 GB la 369 de dolari, 240 GB la 509 de dolari şi 480GB la 999 de dolari. Produsele au 5 ani garanţie.