Cea de-a doua generaţie a familiei de procesoare Intel Core este prima microarhitectură “visibly smart – vizibil inteligentă” care combină pe un chip unic tehnologii vizuale şi de grafică 3D cu microprocesoare cu nivel ridicat de performanţă.

Prin încorporarea noii arhitecturi Intel HD Graphics pe fiecare pastilă de siliciu de 32nm se obţin îmbunătăţiri semnificative ale performanţelor grafice faţă de grafica de generaţie anterioară, atât pentru procesarea de media HD, cât şi pentru jocurile mainstream. Chip-urile îmbunătăţesc nivelul de performanţă, oferind în acelaşi timp o excelentă durată de viaţă a bateriei, precum şi capacitatea de a dezvolta laptop-uri şi PC-uri all-in-one mai înguste şi mai uşoare.

Printre caracteristicile noilor procesoare se numără Intel Insider, Intel Quick Sync Video, precum şi o nouă versiune a Intel Wireless Display (WiDi), o tehnologie premiată a companiei, care acum adaugă format video HD la rezoluţie de 1080p şi protecţie de conţinut pentru cei care doresc să îşi proiecteze conţinutul HD de pe ecranul laptop-ului pe televizor. Intel Quick Sync Video elimină timpii de aşteptare din munca de editare şi partajare a fişierelor video, oferind un nivel de performanţă superior, care permite utilizatorului să obţină în doar câteva minute ceea ce putea să dureze chiar şi ore întregi. Consumatorii pot acum să editeze, să convertească şi să partajeze fişiere video cu prietenii şi familia, mai rapid ca oricând. Intel a estimat că un fişier video HD de 4 minute care până acum avea nevoie de alte 4 minute pentru a fi convertit ca să poată rula pe un iPod  va avea acum nevoie de numai 16 secunde.

Intel a anunţat că noile procesoare sunt deja disponibile în ofertele partenerilor locali şi internaţionali: Acer, Altex, Asus, Dell, eMAG, eta-2u, Fujitsu, Hewlett Packard, Lenovo, Maguay, MSI şi Sony.