Datele afişate pe tabela de plecări  şi sosiri arată că întârzierile nu sunt deloc mici. Sunt trenuri cu întârzieri cuprinse între 75 şi 180 de minute.

Reprezentanţii CFR Infrastructură au anunţat că situaţia a apărut din cauza unui deranjament tehnic semnalat la sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă a traficului, iar echipele feroviare intervin la această oră pe segmentul de cale ferată Chitila-Buftea-Periş, unde a avut loc incidentul.

Aşadar, la ora transmiterii ştirii sunt trenuri care staţionează la Periş şi de două ore garniture care trebuie să ajungă în Gara de Nord.

Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Infrastructură: Întârzierile sunt cauzate de niște lucrări ale furnizorului local de energie electrică. În urma acestor intervenții, a fost afectat sistemul de alimentare al instalațiilor de semnalizare feroviară și de siguranță a traficului. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în cursul dimineţii în condiţii speciale, de tip cale liberă, până la finalizarea lucrărilor de repunerea în funcţie a sistemului de de semnalizare şi de siguranţă a traficului a traficului. Trenurile de călători care tranzitează staţiile Bucuresti Nord, Bucureşti Basarab, Chitila, Buftea, Periş, Crivina, Brazi şi Ploieşti vor înregistra întârzieri la sosire şi la plecare din staţii, deoarece pe toată perioada intervenţiei se diminuează capacitatea secţiilor de circulaţie şi se prelungesc timpii de mers.

 

În acest moment, angajații CFR și furnizorul de energie electrică lucrează pentru remedierea deranjamentului care a afectat echipamentele electrice.

Până la această oră, au întârzieri zece trenuri care ar fi urmat să sosească joi dimineaţă în Gara de Nord.

Astfel, trenurile de la Arad şi de la Urziceni au acumulat, până acum, o întârziere de 180 de minute, trenul de la Chişinău are o întârziere de 165 de minute, trenul care ar fi trebuit să ajungă în Gara de Nord de la Iaşi a acumulat 150 de minute de întârziere, trenurile care au plecat de la Cluj şi Braşov au întârzieri de 125, respectiv 120 de minute, în timp ce alte două trenuri de la Ploieşti au întârzieri de 100, respectiv 75 de minute.

De asemenea, au acumulat întârzieri mai multe trenuri care ar fi trebuit să plece joi dimineaţă din Gara de Nord, cea mai mare întârziere, de 170 de minute, respectiv 100 de minute, având trenurile spre Mangalia şi Urziceni.