Ministrul Nicolae Ciucă a participat, joi, în cea de a doua zi a vizitei la Berlin, la conferinţa statelor participante la Conceptul Naţiunilor Cadru (Framework Nations Concept – FNC) în format al miniştrilor Apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania.

Întâlnire importantă pentru ministrul Apărării Naționale!

Potrivit unui comunicat MApN, subiectul central a fost aprobarea Raportului de progres nr. 4 al Grupării de tip naţiune-cadru coordonată de Germania (FNC), document ce reflectă evoluţiile înregistrate în cadrul iniţiativei în perioada 2019 – 2020, precum şi activităţile desfăşurate pe cele două paliere ale iniţiativei (constituirea de mari unităţi şi domeniile de capabilităţi identificate în vederea intensificării cooperării – capability clusters).

Ministrul român a reafirmat aprecierea faţă de eforturile Germaniei pentru implementarea iniţiativei, precum şi „deschiderea României faţă de explorarea în continuare a oportunităţilor şi avantajelor pe care iniţiativa le poate oferi eforturilor naţionale de transformare, modernizare şi adaptare a forţelor armate”.

În context, a fost subliniată susţinerea ţării noastre privind alinierea activităţilor iniţiativei cu proiectele PESCO aflate în derulare la nivelul UE în vederea evitării duplicării eforturilor şi îmbunătăţirii interoperabilităţii forţelor.