Ce au discutat Angela Merkel și Vladimir Putin

Pe fondul tensiunilor din Iran și Libia, Vladimir Putin și Angela Merkel s-au întâlnit de urgență la Moscova pentru a discuta despre posibilele negocieri care vor avea loc. Important de menționat ar fi faptul că Putin deține o influență puternică în ambele țări. În ceea ce privesc negocierile de pace cu Libia, Angela Merkel a declarat că acestea vor avea loc la Berlin, în timp ce Turcia și Rusia vor face apel la grupurile violente din Libia să accepte un armistițiu.

Cancelarul Germaniei este de părere că Teheranul trebuiă să suporte consecințele după ce a doborât avionul

”Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important”⁣, a spus Merkel.

Înainte de întâlnirea celor doi, noi lupte au avut loc în estul Ucrainei

Aceasta nu este prima întâlnire pe care cei doi lideri politici au avut-o în contextul tensiunilor din estul Ucrainei. Cei doi s-au mai întâlnit și în decembrie la Paris într-o nouă încercare de încetare a focului din estul Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia şi-a exprimat sprijinul pentru un plan de pace în Libia elaborat de Germania.

Cea mai recentă vizită a cancelarului Angela Merkel în Rusia avusese loc în 2018. În mai 2015, Merkel s-a deplasat la Moscova pentru a lua parte la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie impact.ro