Începe din nou nebunia din cauza COVID. Deja, pe o anumită insulă de pe glob s-au luat măsuri dure. Turiștii sunt extrem de afectați, mai ales că plajele și hotelurile nu vor mai fi accesibile publicului. Locul care se confruntă cu cel de-al doilea val de restricții dure se află în Antilele franceze. Este vorba de insula Martinica. Aici, autoritățile au luat măsuri fără precedent, mai ales că s-a constatat o revenire a epidemiei de Covid. Imediat s-a decis să se intre într-o ”a doua fază de izolare”. Asta presupune că se va închide iar tot ce făcea viața turiștilor mai frumoasă. Mai mult chiar, autoritățile le-au recomandat turiştilor să plece.

”Vom intra într-o a doua fază de izolare. (…) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise. Plajele nu vor mai fi accesibile publicului”, a transmis prefectul Stanislas Cazelles, relatează AFP.

Prefectul le-a cerut turiştilor care sunt în situații vulnerabile să plece.

Turiștii rămân fără acces la hoteluri și plaje

”Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere”, a decretat el.

Magazinele cu produse necesare începerii anului şcolar se vor redeschide atunci când situaţia sanitară se va ameliora, a continuat oficialul. Prefectul a recomandat companiilor să se reorganizeze, iar angajații să poată lucra de acasă. Acesta a arătat că măsurile anunțate sunt stricte, pot fi revizuite peste 15 zile și se va renunța la ele când situaţia sanitară o va permite.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, va merge joi în insula Martinica. Situația de aici a fost apreciată ca fiind „extrem de îngrijorătoare” de către autorităţile sanitare locale. Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, cererile pentru spitalizarea persoanelor infectate fiind de două ori mai mare decât capacitatea acestora.

Sursa foto: Dreamstime