"Au fost depistate 234 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea, 31 erau din Bihor, 25 din judeţul Arad şi 22 din Caraş – Severin. În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.861.100 de lei din care 1.380.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut opt propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 433 de angajatori. Au fost sancţionate 16 persoane fizice, pentru că au acceptat să muncească la negru", informează instituţia.

În aceeaşi perioadă, spune Inspecţia Muncii, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 458.000 de lei.

"Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 15 au avut loc în Bucureşti. Printre acestea au fost cazul unui muncitor angajat la Ambasada Germaniei care şi-a tăiat două degete cu flexul şi căderea de pe scară a unui angajat al Metrorex. Au fost dispuse două opriri de echipamente, în judeţele Bacău şi Dâmboviţa două sistări de activitate în judeţul Neamţ, pentru evitarea unor posibile accidentări ale lucrătorilor", se mai arată în comunicat.

AGERPRES