INSP confirmă prezența unor infecții îngrijorătoare în România! Ce variantă a virusului se răspândește puternic?

Totodată, 11 cazuri sunt cu varianta Beta, 23 cu Gamma şi 127 cu varianta Delta. Datele publicate de INSP arată și că până la data de 25 iulie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 76%.

Conform sursei menționate, în momentul de față, „nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”.

Informațiile tranmise de INSP

Până la 25 iulie, au fost raportate la INSP – CNSCBT 2.459 de secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul Cantacuzino, Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 35 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 27 cu varianta Alpha, trei cu varianta Gamma şi cinci cu varianta Delta.

Conform INSP, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 127 de cazuri cu varianta Delta: 50% (64 cazuri) se află în 28 de focare, dintre care 22 familiale (36 cazuri) şi şase de colectivitate (28 cazuri) din judeţele Argeş (4), Bacău (1), Braşov (1), Dolj (5), Ilfov (4), Iaşi (5), Olt (1), Teleorman (1) şi din Bucureşti (6).

Dintre cazurile din focare, pentru cinci a fost menţionat istoric de călătorie în India (3), Finlanda (1) şi Turcia (1), potrivit datelor publicate de INSP.

De asemenea, potrivit sursei citate, dintre cele 127 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 15 (12%) fuseseră vaccinate anti-COVID (două incomplet şi 13 complet). Cele cinci decese la cazuri confirmate cu varianta Delta s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-SARS-CoV-2.

Sursa foto: Pixabay