În cadrul cercetării, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +16%). În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru fabricarea băuturilor se va înregistra o tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +52%), în timp ce activitatea de fabricare a produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului va avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -19%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%), iar în ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În construcţii, potrivit estimărilor din luna aprilie 2015, se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +29%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +22%). Managerii estimează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (solduri conjuncturale +37%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%) în acest sector, dar şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%), iar numărul de salariaţi va creşte, de asemenea, moderat (sold conjunctural +6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

AGERPRES