Obţinerea unui loc de muncă în Statele Unite, în plină recesiune, este o adevărată încercare, unde fiecare amănunt poate conta: tunsoarea, aspectul fizic, un costum nou.

În acest sens doctorii au găsit o rezolvare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care se tem că vârsta ar putea reprezenta un impediment: injecţiile cu Botox.

„Vârsta – un handicap”

Colleen Delsack, în vârstă de 47 de ani, nu reuşeşte să îşi găsească un job stabil şi este de părere că vârsta sa este unul ditre factorii decisivi. Astfel, ea s-a alăturat altor mii de şomeri care au beneficiat gratuit de injecţiile cu Botox oferite de o clinică din Virginia.

„Vârsta mea pare acum un handicap”, spune Colleen Delsack care aşteaptă ca injecţia cu „esenţa tinereţii veşnice” să îi îndrepte liniile fine din jurul ochilor şi de pe frunte. „Se pare că astăzi tinerii care ies de pe băncile facultăţilor ne iau locurile de muncă şi câştigă le fel de bine ca cei cu experienţă îndelungată”, mai spune aceasta.

24.582 de plângeri de discriminare

Colleen Delsack nu este singura care crede că vârsta este unul dintre factorii decisivi la locul de muncă.

Comisia pentru egalitate în ocuparea forţei de muncă a primit anul trecut 24.582 de plângeri de discriminare pe criterii de vârstă, în creştere cu 29% faţă de anul precedent.

În acest caz, injecţiile cu Botox sunt o adevărată salvare şi ajută, cel puţin psihologic. Persoanele care îşi îmbunătăţesc astfel aspectul fizic au mai multă încredere în sine şi fac o impresie mai bună la un interviu, este de părere specialistul HR Laura Baker.

Injecţiile cu Botox sunt la mare căutare în SUA, unde anul trecut au fost efectuate peste 5 milioane de astfel de tratamente cu preţuri cuprinde între 300 şi 500 de dolari.

SURSA: Huffington Post