Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut joi precizări foarte importante, atât în ceea ce privește posibilitatea de redeschidere a școlilor după încetarea stării de urgență, cât și în ceea ce privește finalizarea anului școlar și susținerea examenelor naționale.

Anisie a precizat că deciziile nu se vor lua individual, ci în echipă, iar lucrul cel mai important,  de care se va ține seama,  va fi sănătatea elevilor și a profesorilor.

”În acest moment, am reluat cursurile în format on-line, pentru că până ieri (miercuri – n.r.) am avut vacanța de Paște.

Aș dori să îi rog pe colegii profesori să țină legătura cu elevii.

”Trebuie să ne preocupe sănătatea copiilor”

Pe data de 15 mai încetează starea de urgență, dar noi trebuie să ne menținem sănătoși în continuare, să ne preocupe sănătatea copiilor”, a declarat Monica Anisie, în direct la Antena 3.

”Cred că momentul cel mai bun pentru reluarea cursurilor în școli este acela când specialiștii din Ministerul Educației ne vor spune că nu va exista niciun pericol pentru elevi, studenți dar și pentru profesori.

Puteam spune că epidemia de coronavirus a fost o experiență pentru noi toți, iar viața după COVID-19 va fi o lecție pentru noi toți: să învățăm să ne spălăm pe mâini, să păstrăm regulile de distanțare socială.

Anul școlar se va finaliza”

Cred că va trebui să redeschidem școlile gradual, să punem sănătatea copiilor pe primul plan”, a precizat ministrul Sănătății.

”Măsura de suspendare a cursurilor a luat-o Comitetul Special pentru Situații de Urgență. Cred că tot acest Comitet va trebui să hotărască momentul în care trebuie reluate cursurile.

Suntem o echipă. Nu pot spune eu, ministrul Educației, care este momentul în care sănătatea copiilor sau a profesorilor nu va mai fi pusă în pericol.

Pot să le spun tuturor, la acest moment, că vom încheia într-o formă sau alta anul școlar. Anul școlar se va finaliza, iar examenele naționale vor fi date”, a afirmat Anisie.

Ministrul Educației nu a putut să precizeze însă care va fi forma în care vor fi îndeplinite aceste obiective.