Doua dintre grupurile financiare care activeaza si pe piata romaneasca, respectiv ING si Aegon, au suferit astazi caderi dramatice la Bursa de la Amsterdam.

Astfel, scaderile inregistrate de catre actiunile celor doua companii depasesc cu mult rata de depreciere a indicelui general al bursei olandeze (AEX) care a coborat la aceasta ora cu 3,40%.

Cea mai mare scadere o inregistreaza, in momentul de fata, Aegon, respectiv 14,20%, ale carui actiuni au ajuns la 3,98 euro.

Pentru a avea o imagine mai exacta trebuie precizat ca nivelul maxim atins in ultimele 52 de saptamani de catre actiunile Aegon a fost de 14,35 euro astfel incat se poate vorbi de o veritabila prabusire.

O situatie similara se consemneaza si in cazul ING Groep, care a pierdut in cele cateva ore de la deschiderea bursei de la Amsterdam peste 13 procente, mai exact 13,17%, o actiune fiind cotata la 11,93 eruo.

In ultimele 52 de saptamani actiunile ING au scazut cu peste 60% in contextul in care, in perioada mentionata, nivelul maxim atins a fost de 31,99 euro/actiune.

Sursa: Amsterdam Stock Exchange