Evolutia de tip „yo-yo” (adica sus-jos) inregistrata de catre ING Groep la bursa de la Amsterdam continua astazi cu episodul „jos”.

In contextul unei capitalizari de piata la inchiderea de ieri de 17,294 miliarde de euro, scaderea de zece procente inregistrata in primele ore de tranzactionare de la Bursa din Amsterdam echivaleaza cu o pierdere de peste 1,7 miliarde de euro.

Analistii pun aceasta prabusire (desi poate e mult spus prabusire la o scadere de „doar” zece procente in contextul in care ING a scazut intr-o singura sedinta chiar si cu 27%!) pe seama faptului ca Moody’s a scazut ratingurile grupului olandez.

Astfel,  Moody’s a coborat de la ‘B’ la ‘B- ‘ ratingul privind puterea financiară a ING Bank N.V. si a scazut cu o unitate, de la ‘Aa1’ la ‘Aa2’, ratingul de credite pe termen lung.

De aemenea, ratingul de credite pe termen lung al diviziei de asigurări, ING Insurance, a fost coborat de la ‘Aa3’ la ‘A1’, iar ratingul de credite pe termen lung al ING Groep a fost redus de la ‘Aa2’ la ‘Aa3’.