Grupul olandez de servicii financiare ING a retras un fond de un miliard de euro destinat investiţiilor în infrastructură, deoarece nu a reuşit să atragă clienţi, potrivit publicaţiei britanice „The Independent”.

Fondul, European Infrastructure Fund, a fost lansat anul trecut, având la bază două investiţii ale ING, respectiv o participaţie de 29% în compania de serivicii de transport feroviar Welcome Break şi de una de 25% într-un proiect eolian din Olanda. La lansare, şeful fondului, Richard Games, a declarat că activele din infrastructură reprezintă investiţii sigure pe o piaţă volatilă, asigurând venituri stabile.

ING nu a decis încă ce va face cu Welcome Break sau cu proiectul eolian.

Mai multe fonduri cu probleme

Fonduri similare cu cel gestionat de grupul olandez au avut, de asemenea, probleme. Astfel, Bank of Ireland a decis toamna trecută să închidă un fond de investiţii în infrastructură care ar fi putut atrage până la 400 milioane euro, cu toate că 100 de milioane de euro fuseseră deja strânse.

„Companiile pornesc acest gen de afaceri pe premisa că va fi uşor, însă este foarte dificil să atragi investiţii”, a declarat un director al unui fond de infrastructură.

Cei care au decis să continue afacerile în domeniu se orientează către active din sectorul energiei din surse regenerabile, notează „The Independent”.

SURSA: Mediafax