Prin preluarea ING Direct Canada, Scotiabank va dobândi active în valoare de 40 de miliarde de dolari canadieni, depozite în valoare de 30 miliarde de dolari, aproximativ 1,8 milioane clienţi şi peste 1.100 de angajaţi. La rândul său, ING speră să înregistreze un câştig de 1,38 miliarde de dolari de pe urma vânzării subsidiarei sale din Canada.

Grupul olandez ING a anunţat în vară că a pus subsidiara din Canada sub revizuire pentru o posibilă vânzare după ce anul trecut Capital One a preluat divizia de online banking din SUA a ING.

ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că până în 2013 va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.
Sursa: Agerpres