Noile programe de la ING sunt unice pe piaţa de investitii asociate produselor unit-linked din Romania prin faptul ca ofera acces la pietele globale de acţiuni, imobiliare sau mărfuri. Opţiunea de diversificare globală a plasamentelor vine să completeze accesul la piaţa locală şi regională disponibil prin intermediul programelor de investitii existente deja în portofoliul ING Asigurări de Viaţă (BOND, MIXT25,  MIXT50, MIXT75, EQUITY).

“Prin lansarea celor trei programe unit-linked ne dorim să oferim publicului posibilitatea de a explora noi oportunităţi de investiţii pe pieţe internaţionale şi în industrii greu accesibile individual fără sume importante de bani, beneficiind în acelaşi timp de managementul unor profesionişti. Totodată, gradul sporit de diversificare geografică şi sectorială pe care îl oferă, alături de celelalte programe unit-linked din portofoliul nostru, contribuie la diminuarea riscului investiţional şi la îmbunătăţirea randamentelor pe termen lung pentru clienţii noştri”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă.

Care sunt noile programe de investiţii

Cele trei fonduri lansate sunt Global Opportunities, Global Real Estate şi Commodity Enhanced.

Global Opportunities este un fond de acţiuni globale care urmăreşte să exploateze oportunităţile de creştere din economia reală investind în acţiuni ale unor companii active în domenii cu potenţial de dezvoltare pe termen mediu-lung cum sunt energiile alternative, inovaţia tehnică şi industrială, revoluţia digitală etc.
 
Global Real Estate investeste în acţiuni ale companiilor active în sectorul imobiliar, oferind o lichiditate mai mare faţă de investiţiile directe în acest sector. Programul are expunere pe diverse active imobiliare cum sunt spaţiile de birouri, spaţiile industriale, cele comerciale sau rezidenţiale etc.

Commodity Enhanced investeste în instrumente financiare care au la bază principalele categorii de mărfuri tranzacţionate – energie, bunuri agricole şi animale, metale preţioase şi metale industriale.

Persoanele care încheie o asigurare unit-linked au posibilitatea de a alege între programe de investiţii cu grade diferite de risc (scăzut, moderat sau ridicat), în funcţie de profilul de risc investiţional determinat în cadrul procesului de analiză a nevoilor financiare.