Marcel Ciolacu a bătut palma cu Paolo Gentiloni pe tema deficitului bugetar

Marcel Ciolacu a avut joi o importantă întrevedere cu Paolo Gentiloni. Acesta din urmă ocupă funcția de Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare. La întâlnirea oficială a participat și Adina Vălean, Comisar European pentru Transport.

Oficialii au abordat teme precum noile măsuri bugetare ale Guvernului Ciolacu. Totodată, s-a vorbit și despre noi reforme și noi investiții importante cu bani europeni. A fost atinsă și tema perspectivelor României pe plan economic.

Premierul și Gentiloni au căzut de acord asupra faptului că este important ca România să continue în direcția măsurilor de controlare a deficitului bugetar.

La rândul său, Adina Vălean a oferit confirmarea succesului țării noastre în ceea ce privește absorbția de fonduri europene în 2023. Totodată, ea a promis că va căuta alături de guvernul din România, noi soluții pentru ca aceste fonduri să fie suplimentare pentru marile proiecte de infrastructură din țară.

„Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României.

Doamna Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre”, a declarat premierul Ciolacu.

Comisia Europeană, semnal pozitiv față de revizuirea PNRR

În plus, Ciolacu a precizat că reprezentantul Comisiei Europene a fost de acord cu direcția adoptată de România în privința „ţinerii sub control a deficitului bugetar”.

Totodată, a fost oferit un semnal pozitiv și față de noua formă a PNRR, transmisă de România. Premierul a mai precizat că „România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil”.

„Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor.

Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României şi am reafirmat dorinţa noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global şi regional dificil”, adaugă premierul.