Au apărut informații, incredibile despre ceea ce pune la cale  fiul lui Gabriel Oprea. Pe numele lui Gabriel Marin Oprea, dar cunoscut în lumea mondenă drept Gabriel Oprea jr. acesta a trecut de prima probă la un concurs de angajare la Ministerul Agriculturii, potrivit informațiilor prezentate de minister și consultate de G4Media.ro. Incredibil nu este faptul că fiul fostului vicepremier ministru al Internelor vrea să fie angajat la stat ci că nimic din trecutul său nu-l recomanda pentru un asemenea post. El este cunoscut în cercurile mondene din București pentru prezentările de modă ca manechin al creatoarei de modă Adina Buzatu, dar și pentru aparițiile spectaculoase în cluburile de lux. 

Gabriel Oprea jr. a fost student la o facultate a Universității Româno-Americane și nu e clar ce aptitudini are pentru postul de la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți și a Organismului Coordonator din cadrul Ministerului Agriculturii. Oprea jr. a trecut de proba dosarului de înscriere, iar luni a avut examenul scris. Concursul pentru postul de consilier debutant se va încheia printr-un interviu cu o comisie specializată din ministerul condus de Petre Daea.
Presa a scris zeci de știri despre fiul fostului premier și aproape nimic pozitiv. El s-a remarcat prin achiziții și cadouri exorbitante pe vremea când tatăl său conducea Ministerul de Interne și era unul dintre cei mai puternici oameni politici ai momentului. Spre exemplu, când a făcut 19 ani, Gabriel Oprea jr. a primit cadou de la tatăl său la împlinirea vârstei de 19 ani un autoturism Audi S7 Matrix de de 100.000 de euro, automobil cu care tânărul posta fotografii pe contul său de Instagram.
Apoi, s-a spus că tatăl său i-ar fi donat o vilă din cartierul Cotroceni. Cunoscut al cluburilor de noapte, despre Gabriel Oprea jr. s-a scris mult și în ceea ce privește relațiile amoroase, una dintre cuceririle sale fiind celebra Daniela Crudu.