Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o refuză din nou pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, că este un conflict juridic de natură constituţională şi singura soluţie este sesizarea CCR. Pe de altă parte, reprezentantul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că se aştepta la o respingere şi că din acest motiv a şi spus că şeful statului trebuie suspendat din funcţie.

„Domnul preşedinte trebuie să ţină cont de deciziile CCR şi să ţină cont că aceasta este a doua propunere pentru funcţia respectivă. În cadrul celei de-a doua propunere pentru Ministerul respectiv, domnul preşedinte nu se poate opune pentru că citez, , am închis citatul, s-ar putea opune pentru motive de legalitate. Aceste motive de legaitate nu există, pentru că nu le-a invocat. Pe cale de consecinţă, singura soluţie este sesizarea din nou a CCR. Este clar un conflict juridic de natură constituţională şi singura rezolvare este la CCR”, a afirmat Eugen Nicolicea.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, joi, că se aştepta ca preşedintele Iohannis să o respingă din nou pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării şi că din acest motiv a şi spus că şeful statului trebuie suspendat din funcţie. „Mă aşteptam la acest lucru, de asta am şi spus că trebuie suspendat. Eu mi-am exprimat punctul de vedere public şi în cadrul partidului despre acest conflict instituţional între preşedinte şi Guvern. Nu este la prima abatere domnul preşedinte, dânsul insistă în acest conflict instituţional, punctul meu de vedere a fost foarte clar, de a-l suspenda 10-15 zile. Dacă preşedintele poate fi suspendat 10-15 zile, eu aşa am propus”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

De altfel, PSD a reacționat pe facebook și a spus că președintele este iresponsabil. “Klaus Iohannis a arătat astăzi că este cel mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România. Nu a venit cu niciun proiect, cu nicio propunere constructivă, cu nimic care să îmbunătățească viața românilor. Este mânat de frustrări personale și nu știe decât să blocheze. Va rămâne în istorie drept „Președintele Bețe-n-Roate”. Face tot ce poate pentru a bloca PSD să facă investițiile atât de așteptate de cetățeni. Pe criteriile pentru care a respins-o astăzi pe Olguța Vasilescu, Iohannis nu ar fi devenit niciodată președintele României și nici nu ar fi putut ocupa o funcție de ministru. În plus, se contrazice: tot el a semnat cu mâna lui numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, unde a realizat cele mai complexe legi ale acestei guvernări: Legea salarizării și Legea pensiilor. PSD a avut suficientă răbdare. Urmează să facem uz de mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele „Bețe-n-Roate” să își respecte obligațiile pe care le are față de lege și de cetățeni”, susține PSD.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

sursa Mediafax