Update: Doar 8 din 16 lideri PSD și-au dat demisia. Mai mult, MihI Fifor tocmai și-a retras demisia.

În acest moment, doar preșdintele Viorica Dăncilă și președintele executiv, Orlando Teodorovici, au rămas în picioare în conducerea de la cel mai înalt nivel a PSD. Informația a fost dezvăluită de către unul dintre participanții la ședință, deputatul Cătălin Rădulescu, apropiat al lui Liviu Dragnea și cunoscut și sub apelativul „deputatul mitralieră”. Potrivit acestuia, toți vicepreședinții Biroului Politic Permanent (BPN) și-au depus demisia. În acest moment, statutul PSD prevede că partidul are 15 vivecepreședinți. Printre aceștia se numărau nume cunoscute publicului, ca Lia Olguța Vasilescu, Marian Oprișan sau Gabriela Firea. Vicepreședinte a fost numit recent, nu fără scandal și Gabriel Oprea.

Tot deputatul Cătălin Rădulescu a mai spus că , în debutul ședinței, Viorica Dăncilă a anunțat că este dispusă să își de demisia, dacă se va organiza un congress extraordinar, pentru alegerea unei noi conduceri. Propunerea sa a fost refuzată, mai spune sursa citată, la RTV.

 

Drumul sigur către congres

Un grup de persoane influente din partid, în frunte cu Marcel Ciolacu, preșdintele Camerei Deputaților, încearcă să impună o conducere comună a partidului, cu evitarea unui congres. În noua structură ar fi urmat să aibă poziții și oameni ca Paul Stănescu sau Gabriela Firea. Totuși, în contextul în care toți vicepreședinții BPN au demisionat planul lor ar putea fi dat peste cap, deoarece statutul PSD spune că dacă jumătate plus unul dintre membrii BPN demisionează, atunci se organizează automat congres. În BPN sunt membrii președinții și vicepreședinții de la nivel național, președinții de filiale județene și șefii de grupuri parlamentare.