Afaceristul Remus Rădoi, cunoscut în spaţiul public după ce a făcut mai multe dezvăluiri legate de cazul de la Caracal, acuză acum o răzbunare din partea Poliţiei Române. Inspectoratul General al Poliției Române i-ar fi retras autorizația de funcționare pentru firma Safety Security SRL din cauza dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut în legătură cu rețelele mafiote din Caracal, scrie Bugetul.ro.

Potrivit jurnalistei Sorina Matei, ambele firme de pază din Caracal controlate de Remus Rădoi, adică Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, au rămas fără licenţe de funcţionare, în urma unor decizii ale Poliţiei Române.

Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal, iar a doua licenţă de funcţionare, cea a firmei Safety Security SRL, a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate în această lună, după tragedia din Caracal.

Contactat de Capital, Remus Rădoi a declarat că a contestat deciziile şi speră să rămână cu autorizaţiile de funcţionare pentru ambele firme.

Potrivit Bugetul.ro, Safety Security SRL a avut în 2018 un profit de 4.268.268 de lei – peste 900.000 de euro – și o cifră de afaceri de 13.220.262 de lei. Și în 2017, Safety Security a avut un profit impresionant: 2.476.102 de lei. Printre clienții lui Remus Rădoi se numără CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, CET Govora și alte instituții de stat.