În legislație sunt însă prevăzute două creșteri suplimentare: o creștere treptată, la 67 de ani, pentru cei născuți în aprilie sau după aprilie 1960; și o creștere treptată, la 68 de ani – între anii 2044 și 2046 pentru cei născuți în sau după aprilie 1977. Din 2017, toate locurile de muncă au fost nevoite să înscrie automat personalul în schemele de pensii, potrivit Metro.

Pensiile au trecut printr-o serie de schimbări, cancelarul Jeremy Hunt confirmând anul trecut că schema actuală de majorare a pensiilor va fi menținută, ceea ce înseamnă că pensiile vor crește cu 10,1%, în conformitate cu inflația. Acum, conform presei britanice, se preconizează că, în următorii 50 de ani, cheltuielile cu pensiile de stat și ajutoarele pentru pensionari vor crește, de la 5,6%, la 9,6%.

Dar cât de mult ar trebui economisit și ce reduceri fiscale sunt disponibile

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat din Marea Britanie, o persoană trebuie să aibă cel puțin zece ani cotizați la stat, iar pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. În plus, oamenii care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă achitați la stat.

„Depinde de circumstanțele și cheltuielile individuale.” spune expertul în finanțe personale Salman Haqqi pentru sursa citată.

„O regulă de bază citată frecvent sugerează să vedeți ce vârstă aveți și să o reduceți la jumătate pentru a calcula cât de mult ar trebui să contribuiți. Deci, dacă aveți 32 de ani, economisiți 16% din venit. Rețineți că această cifră include și contribuția angajatorului”, spune acesta. „Pentru unii lucru nu este fezabil, mai ales dacă aveți o familie sau plătiți taxele universitare”, explică el.

Venitul mediu actual al unei pensii este relativ apropiat de salariul mediu

Potrivit HMRC, suma medie economisită la nivel individual a scăzut în ultimii ani, în ciuda faptului că mai multe persoane fac acum parte dintr-o schemă. Venitul mediu actual al unei pensii este relativ apropiat de salariul mediu din Marea Britanie, în valoare de 30.420 de lire sterline.

Când asigurările naționale și impozitele sunt deduse, suma ajunge la 23.111 lire sterline. Întrucât generația actuală de pensionari are o locuință proprietatea, venitul net este extrem de asemănător cu cel al unei persoane care lucrează (care, de obicei, are plătește o ipotecă sau să închiriază o proprietate).

Suma pe care ar trebui să o economisiți depinde de stilul de viață

Suma pe care ar trebui să o economisiți depinde de stilul de viață, dar cercetările sugerează că un cuplu ar avea nevoie de un venit combinat de aproximativ 47.000 de lire sterline anual pentru a trăi confortabil. O singură persoană ar avea nevoie de ceva mai puțin, adică 33.000 de lire sterline pe an, afirmă Salman Haqqi.

Pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. În prezent, această contribuție este de 203,85 lire sterline pe săptămână, dar aceasta depinde de contribuțiile NI (National Insurance contributions). Va fi nevoie de o contribuție timp de 35 de ani la NI dacă doriți să primiți întreaga sumă.

Pentru cei care se întreabă dacă trebuie să economisească și alți bani sau doar să se bazeze pe pensia de stat, răspunsul este clar: economisiți, dacă este posibil. Pensia de stat se bazează pe evidența contribuțiilor la National Insurance atunci când atingeți vârsta pensiei de stat.