Klaus Iohannis va fi și el prezent la anumite ministere. Președintele este așteptat la Ministerul Justiției, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe și Ministerul Afacerilor Interne.

Primul act normativ care va fi adoptat în ședința de azi este OUG privind organizarea Guvernului și a celor 16 ministere.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru de către Bogdan Aurescu (MAE), Marcel Vela (MAI), Nicolae Ciucă (MApN) şi Cătălin Predoiu (MJ), potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, şeful statului va participa la ora 11,00 la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu; la ora 11,45 – la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela; la ora 12,30 – la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Ionel Nicolae Ciucă şi la ora 13,15 – la preluarea mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu.

Guvernul Orban a fost învestit luni de Parlament. Tot luni, noul Executiv a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Încă din ședința de luni, Ludovic Orban a dat câteva sarcini noilor miniștrii printre care pregătirea ordonanţei de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt,    un inventar de probleme stringente din fiecare minister, alte acte normative urgente.