Invitat în emisiunea Sub semnul întrebării la B1 TV, moderată de Robert Turcescu, liderul PSD a făcut niște declarații neașteptate despre președintele Klaus Iohannis.

„Poate suntem și noi de vină, noi, politicienii, noi toți, deși nu avem aceeași vină”, a spus Marcel Ciolacu, referindu-se la aderarea României la Spațiul Schengen.

Liderul PSD a spus că iartă, dar nu uită faptul că președintele României a fost implicat politic în campaniile electorale.

„Poate această coaliție de stânga și de dreapta să aducă țara într-o direcție de normalitate și de respect constituțional, fiecare să-și vadă de atribuțiile pe care i le conferă Constituția. Să nu credeți că eu o să uit vreodată, că nu-i vorba de iertare, pentru că suntem creștini, însă nu o să uit vreodată implicarea președintelui României în campaniile electorale sau implicarea către un anumit partid politic. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple așa ceva. Eu îmi doresc un președinte al României care să respecte Constituția și să-și înțeleagă rolul și rostul pe care l-a avut”, a continuat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu o îndeamnă pe Clotilde Armand să împrumute Primăria Generală

Social-democratul a îndemnat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, să împrumute Primăria Generală, care are nevoie de 600 de milioane de lei pentru termoficare.

Această declarație vine după ce primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a cerut Guvernului să sprijine Capitala pentru „a putea trece cu bine de această iarnă”.

Edilul general a spus că PMB achită toate facturile către Termoenergetica, dar că are nevoie de ajutor pentru a plăti o datorie de aproximativ 600 de milioane de lei, acumulată în ultimii trei ani, reprezentând diferenţele între preţul real şi tariful stabilit de ANRE.

„Nu sunt membru al Guvernului, când voi fi membru al Guvernului… Nu am fost întrebat de către domnul prim-ministru această speţă. Dar eu ştiu că domnul primar general al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Nu ştiu excedentul Primăriei Generale. Ştiu la Sectorul 1, am fost mai atent: un excedent extraordinar. Să îl împrumute pe domnul Nicuşor Dan doamna Clotilde”, a declarat Marcel Ciolacu la o conferinţă de presă.