Fondatorul Partidului Rezist este Petrică Folică, fost consilier local la Primăria Timișoara. El a depus documentete pentru înființarea partidului în primăvara anului 2017, la Tribunalul București, dar judecătorii au decis înregistrarea formațiunii politice în data de 10 august, ziua protestelor violente. Petrică Folică ne-a spus că nicio bancă nu a acceptat deschiderea unui cont bancar pentru Partidul Rezist. “Într-un fnal, Raiffeisen Bank România a acceptat deschiderea unui cont bancar. Peste 500 de membri au fost în momentul înființării, acum sunt peste 6.000 și 47 de filiale în țară și în străinătate”, ne-a explicat Folică.

Întrebat cine finanțează partidul, fostul consilier local ne-a precizat: “Săptămâna aceasta am să postez site-ul Partidului Rezist în care există o rubrică unde se pot face donații pentru Partid. Nu am înțelegeri de finanțare cu grupuri de interese”, ne-a spus Petrică Folică. Potrivit acestuia, principalele obiective ale Partidului Rezist sunt aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara,  judecarea în regim de urgență a dosarelor: Revoluției din 1989, mineriadelor, Colectiv și intervenției violente a Jandarmeriei împotriva cetățenilor care manifestau pașnic la mitingul din 10 august, administrarea bugetului patrimoniului național doar în beneficiul românilor, nu al grupurilor de interese.

Partidul Rezist ar putea avea candidați pentru alegerile europarlamentare. “De doi ani, românii protestează în stradă pentru schimbarea clasei politice compromise. Eu, împreună cu Partidul Rezist, ofer o alternativă reală de schimbare în bine a politicii și administrației naționale. Candidații Partidului Rezist pentru alegerile Europarlamentare vor fi români onești cu performanțe profesionale”, ne-a mai explicat Petrică Folică. Conform acestuia, Partidul Rezist reprezintă doctrina politică privind organizarea și conducerea democratică a societății având la bază principiile egalității și dreptății sociale, ale promovării intereselor producătorilor de valori materiale și spirituale, ale protecției sociale, a categoriei de cetățeni defavorizați, prin limitarea puterii claselor sociale avute, îndeosebi a monopolurilor.

“Bătaie” pe partid

Tot în primăvara anului trecut, un argeșean, Iulian Uță, a demarat procedurile pentru înființarea Partidului Rezist.El a înregistrat la OSIM marca # REZIST şi logo-ul afferent. La jumătatea lunii martie 2017, acesta a despus și actele pentru înființarea Partidului Rezist. Petrică Folică a depus actele pentru înființarea partidului cu două săptămâni înainte.