Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor vor transmite Executivului o scrisoare prin care vor solicita aplicarea unei deductibilităţi în cazul asigurărilor de viaţă în limita a 400 de euro/an, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

„Aplicarea deductibilităţii nu va fi posibilă în 2010, dar mă aştept să fie aplicată începând cu 2011, propunerea având ca scop impulsionarea pieţei asigurărilor de viaţă, care în 2009 va înregistra un recul în privinţa subscrierilor. Deductibilitatea va avea impact mai ales în domeniul asigurărilor de grup”, a declarat vicepreşedintele Uniunii, Cornelia Coman, prezentă la Gala Asigurători de Top.

Coman este şi directorul general al ING Asigurări de Viaţă, cea mai mare companie de profil după nivelul subscrierilor în 2008, care au totalizat 668,23 milioane de lei.

Piaţa, la acelaşi nivel ca anul trecut

La nivelul pieţei, subscrierile pe segmentul asigurărilor de viaţă s-au ridicat la 1,87 miliarde de lei.

În primele nouă luni, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor SA, subscrierile din poliţe au totalizat 6,7 miliarde de lei, în creştere cu 0,1% faţă de nivelul consemnat în intervalul ianuarie-septembrie 2008.

Defalcat, asigurările generale au generat prime de 5,49 miliarde lei, în creştere cu 2,49%, în timp ce asigurările de viaţă au consemnat o scădere cu 9,6%, până la 1,19 miliarde lei.

Coman a mai spus că majorarea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de viaţă poate fi susţinută şi prin îmbunătăţirea pregătirii profesionale a agenţilor de vânzări şi creşterea gradului de educaţie în domeniul financiar a populaţiei, prin derularea unor campanii de informare.

SURSA:Mediafax