Industria aeriană se confruntă cu o criză fără precedent şi va înregistra în acest an pierderi de 9 miliarde de dolari, estimează Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), care şi-a înrăutăţit, astfel, de aproape două ori proiecţia anterioară, din martie.

„Asistăm la cea mai gravă criză a industriei (aviatice, n.r.)”, a afirmat directorul general al asociaţiei, Giovanni Bisignani. Anticipările anterioare indicau pierderi de 4,7 miliarde dolari pentru acest an.

Bisignani consideră că veniturile obţinute în industria aviatică în 2009 se vor reduce cu 80 de miliarde de dolari, la 448 de miliarde de dolari, din cauza crizei economice.

Preţul la combustibil, principala problemă

O problemă majoră pentru operatorii aerieni o reprezintă preţul combustibililor, problemă pe care guvernele ar trebui să o rezolve, a spus el.

„Riscul ieşit în evidenţă în ultimele săptămâni este că până şi cea mai mică speranţă de revenire economică duce la creşterea preţului petrolului. Speculaţiile pentru obţinerea de profit nu ar trebui să aibă un impact major asupra economiei”, a precizat Bisignani.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Declinul cererii în transporturile aeriene va continua.