Retailerul spaniol Inditex va decshide patru noi magaine in cadrul centrului comercial Iulius Mall Timisoara.

Cele patru magazine, Zara, Bershka, Stradivarius si Pull and Bear, se vor desfasura pe o suprafata de peste 3.000 de metri patrati, lucrarile pentru amenajarea magazinelor fiind in plina desfasurare.

“Experienta grupului Inditex, traficul zilnic de peste 30,000 de persoane inregistrat in Iulius Mall Timisoara, precum si cererea mare pentru aceste branduri exprimata de locuitorii din vestul tarii sunt factorii determinanti care au stat la baza colaborarii dintre cele doua companii”, a declarat Cornel Verigut, managerul IuliusMall Timisoara.

Colaborarea dintre Inditex si compania Iulius Group a inceput anul trecut, odata cu inaugurarea a cinci noi magazine la Iulius Mall Iasi (Zara, Bershka, Oysho, Pull and Bear si Stradivarius), desfasurate pe o suprafata de 3.200 mp.

Aflat in proces de extindere, Iulius Mall Timisoara isi va dubla dimensiunile, ajungand la o suprafata totala construita de 177.613 mp. Cei 94.613 mp care vor forma noul corp al complexului vor fi structurati pe cinci niveluri, dintre care doua rezervate unei parcari acoperite cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Un alt nivel, respectiv, 14.140 de metri patrati, este deja inchiriat companiei Auchan, iar alti 3.000 de metri patrati sunt destinati zonei de foodcourt, a carei capacitate va creste la 1.700 de locuri. Restul suprafetelor vor fi folosite pentru a aduce, in premiera in Timisoara, retaileri nationali si internationali.

Cu o luna si jumatate in urma, retailerul Altex a deschis in cadrul Iulius Mall Timisoara o noua locatie de 1.143 mp, iar unul dintre noii retaileri de talie internationala si-a exprimat dorinta de a deschide magazinele inainte de inaugurarea propriu-zisa a mall-ului, programata pentru al doilea trimestru al anului 2009.

La momentul actual, mixul de chiriasi al Iulius Mall Timisoara cupride retaileri precum Mango, Adidas, Guess, Nike, Terranova, Bata, The Body Shop, Lee Cooper, Motivi, Folli-Follie, Lotto, Stefanel, KFC, Pizza Hut, Sprider, Columbia, Benetton, Timberland/Nautica, Etam, Celio, Polo Garage, Mustang, Champion, World Class. Odata cu finalizarea extinderii, numarul de magazine al mall-ului va creste de la 244 la peste 300.

Iulius Group detine cea mai mare retea de centre comerciale de tip mall din Romania si opereaza in prezent 4 mall-uri la Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava. Cel mai mare proiect al companiei Iulius Group este reprezentat de ansamblul Palas din Iasi, investitie de peste 250 de milioane de euro care va cuprinde zona rezidentiala cu 600 de apartamente, zona comerciala, birouri clasa A, hoteluri de 4 si 5 stele si un parc amenajat de 50.000 mp. Ansamblul Palas va fi finalizat in anul 2010.

Inditex (Industria del Diseno Textil) este unul dintre cei mai mari retaileri de fashion din lume. Grupul detine in prezent o retea de 4.278 magazine in 71 de tari, operand branduri extrem de cunoscute precum Zara, Zara Home, Pull and Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka, Oysho si Uterque.

Sursa: Iulius Group